martes, 16 de febrero de 2010

Central nuclear

Central B

Termiques no nuclears
1.Definició i objectius.

Una central nuclear es un tipus de instalació termoelèctrica.Aprofiten una font de calor per a convertir en vapor a alta temperatura un liquid que circula per una red de conductes.El vapor acciona el grup turbina-alternador, generant energia elèctrica.La principal diferencia entre centrals nuclears i centrals clàssiques es que en les nuclears la font de calor s'obté a prtir de la fisió de nuclis d'urani.


2.Avantatges e inconvenients.

Avantatges:Comparada en la contaminació dels comustib
les fóssils, l'energia nuclear es una energia neta que produeix molta energia elèctrica amb poc urani, i les emissions a l'atmósfera son mínimes sempre i quan funcionen correctament.
Inconvenients:Es molt perillosa si no es tratada amb màxima
precaució, ja que estem davant d'un tipus de central que pot causar moltíssimes morts si no es tenen uns perímetres molt concrets i grans de seguretat.El seu principal problema es la gran radiació que emiteix.
Si hi han bons perímetres de seguretat la radiació es mínima.Si no, el metall que cobreix l'urani es por fondre i es crea un grandísima quantitat de radiació que impedix que creixca ca
p vegetació al voltant de la central i afecta a tot el mon creant moltisimes enfermetats.
Un altre problema son els residus. Si es guarden correctament no passa res pero si son emmagatzemats d'una manera incorrecta(com s'acostuma a fer) poden devasta
r ecosistemes sencers.

3.Funcionament,context e imatges.




La central es divideix en 4 parts:
1.El reactor en el que es produeix la fisió.
2.El generador de vapor en el que el calor produït per la fisió s'usa per a fer bullir l'aigua.
3.La turbina que produeix electricitat amb l'energia contenida al vapor.
4.El condensador en el qual el vapor es refreda,transformant-lo en aigua líquida.
La reacció nuclear té lloc al reactor,on es troben les v
arilles de combustible i les barres de control que estàn fetes de un material que absorveix els neutrons.Així es controla el ritme de fisió nuclear.
Hi ha un circuit primari d'aigua que es calfa per la fisió de l'urani i, amb aquesta aigua es calfa altre circuit d'aigua anomenat secundari,en el que aquesta es transforma
en vapor que es conduit a una turbina.El seu gir mou un generador que crea l'energia elèctrica.Desprès, l'aigua es refredada.

4.Impacte ambiental.

Les centrals nuclears emeten molta radiació si no son segures i tenen uns grans paràmetres de seguretat.Poden destruir ecosistemes, i son molt perillosos per als humans ja que poden crear molts tipus de càncer i altres enfermetats.Allà on no hi ha seguretat, al voltant de la central nuclear no hi creix vegetació, degut a la radiació i a la elevada contaminació del só
l.
A més, trobem el problema dels residus,que es guarden en bidons de parets gruixudes,fets amb materials que no son corrosibles.Aquests bidons son soterrats en fosse
s marines.No obstant hi ha un risc de corrosió dels bidons, i el material radioactiu pot escapar.

5.Implantació a espanya amb mapa i fotos.




6.Curiositats trobades a internet.

*El 26 d'Abril de 1986,el reactor número 1 de Chernobil(ucraïna) eixí pels aires. Va ser tal la rediació i contaminació que a dies de hui encara continua sent perillosa la zona de l'explosió on hi han uns 200 m2 de grietes per on continúa eixint radioactivitat i els habitants de Chernobil i el pobles veïns encara estàn patint malalties per la seua causa.De fet, es calcula que asoles un 20% de la població de Chernobil està completament sana.

*Un procés que segons el for jove nuclear europeu permet obtindre mes energia del mateix material de l'urani que, al mateix temps, es converteix en elements no nuclears mes senzills de gestionar, com el ferro.Quan l'urani es reutilitza, continua mantenint un 93% de la seua capacitat generadora d'energia.

*Extravien una bola de plom del tamany d'un meló d'Alger plena de residus radioactius de Cesi-137 a la ciutat de Tongchuan, a Xina.Es desconeix el seu parader,peró un oficial asegurà que procedeix de la desmantelació d'una fàbrica de ciment en la zona, i es possible que es troba alli, soterrada entre tonelades de metall.

No hay comentarios:

Publicar un comentario