miércoles, 24 de febrero de 2010

Central solar fotovoltaica

Central E

1.Definició i objectiu.


Son dispositius formats per metalls sensibles a la llum que desprenen electrons quan els frotons incideixen sobre ells.Convertixen l'energia lluminosa del sol en energia elèctrica mitjançant les plaques fotovoltaiques.

2.Avantatges e inconvenients.


Avantatges:
No contamina ni produeix emissions de CO2 ni d'altres gassos contaminants a l'atmosfera.
No consumeix combustibles.
No genera residus ni produeix contaminació acústica.
Es inesgotable.

En llocs on no arriba la red elèctrica es poden col·ocar panels fotovoltaics per a que el lloc puga tindre electricitat, ja que la seua instal·lació es molt senzilla.
Inconvenients:

La seua instal·lació, encara que siga molt senzilla es molt cara i a mès per a construïr-la moltes voltes hi ha que tal·lar boscos i arbres perque fa falta una llarga extensió de terreny i no pot llevar lloc a camps per a cultius.

3.Funcionament,context e imatges.




Generador solar: Es un conjunt de panels f
otovoltaics que capten l'energia lluminosa i la transformen en energía contínua de baixa tensió.
Acumulador:Emmagatzema l'energia produïd
a per el generador.Una vegada emmagatzemada es pot utilitzar directament o transformar en energia alterna.
Regulador de carga: Evita sobrecarhues o descargues excessives al acumulador.
Inversor: No es troba a totes les centrals i es carrega de
transformar el corrent continu en corrent alterna que serà utilitzada.

4.Impacte ambiental.


L'energia solar fotovoltaica es renovable, inesgotable, neta i respectable amb el medi ambient.A l'igual que la resta de les energies netes, contribueix a la reducció de l'emissió de gassos efecte hivernacle a l'atmósfera, sobretot de CO2,ajudant a complir els compromissos adquirits per el Protocol de Kioto i a protegir el planeta del cambi climàtic.

5.Implantació a Espanya amb mapa i fotos.











6.Curiositats trobades a internet.


-``Investigadors vinculats a un projecte colaboratiu de l'universitat-empresa en Gran Bretanya treballen actualment en el desarroll d'un producte que donarà un impuls significatiu a l'aprofitament de l'energia solar com font d'energia renovable.Es trecta d'una pintura spray elaborada a base de nanomaterials que aprofiten els rajos del sol.Aquestas pintura podria cobrir vivendes, edificis, cotxes o fins i tot la roba que portem posada´´.

-``El Vaticà es va a gastar 500 milions d'euros en la construcció de una gegantesca central fotovoltaica de 100 MW de potència, que serà capaç de cobrir les necessitats d'energia de tot l'estat.La construcció ocuparà uns 3 Km2 i serà la central fotovoltaica mès gran del món´´.










No hay comentarios:

Publicar un comentario